Leertraject Professie & Verdieping

In Professie & Verdieping doet u een stapje terug uit de dagelijkse praktijk van het toezicht. Niet de organisatie en de werkwijzen van uw eigen inspectie staan centraal. U gaat aan de slag met de gemeenschappelijke en sectoroverstijgende kenmerken van het toezicht en de inspecties.

Inhoud leertraject Professie & Verdieping

In een half jaar tijd komt u een aantal keren samen met collega-inspecteurs uit andere sectoren. Tijdens deze dagen staan diverse thema’s centraal. Deze thema's roepen op tot reflectie zoals risicosamenleving en risicogericht toezicht, verticaal, horizontaal en intern toezicht, maatschappelijke lasten en baten van toezicht en professionaliteit van de toezichthouder. Naast deze contactbijeenkomsten gaat u tenminste 2 keer met een collega uit een andere sector mee op inspectiebezoek. De gezamenlijke bijeenkomsten en inspectiebezoeken met collega’s uit een andere sector verdiepen uw kennis van het toezicht. Ook geven ze beter zicht op uw eigen positie, wensen en mogelijkheden als professionele beroepsbeoefenaar in uw werkveld.

Praktische informatie

Dit leertraject is zojuist afgesloten. Nieuwe data worden z.s.m. op deze website bekend gemaakt. Kosten voor dit traject zijn EUR 2.300. Voor meer informatie kunt u mailen naar info@inspectieraad.nl of bekijk hier de factsheet met daarin meer informatie.