Inspectieview Milieu rolt steeds verder uit

Diverse diensten hebben eind 2015 getekend en sluiten zich aan bij Inspectieview Milieu.

Wat is Inspectieview Milieu?

Onder deze getekenden bevinden de politie, een aantal waterschappen, een veiligheidsregio en omgevingsdiensten. Inspectieview Milieu is een digitaal systeem waarmee overheidsdiensten inspectiegegevens over milieu uitwisselen. Rijksinspecties, milieumeldpunten, het Openbaar Ministerie en andere omgevingsdiensten tekenden er in 2013 en 2014 al voor. Door Inspectieview Milieu weten milieu-inspecteurs steeds beter wat andere organisaties bij een bedrijf hebben geconstateerd. Hierdoor wordt het toezicht op bedrijven veel meer informatie- en risicogestuurd.

Inspectieview milieu

Hoe werkt dit systeem?

Een bedrijf waar wat te verbeteren valt krijgt een gecoördineerde controle. Zo gaat het allemaal effectiever en efficiënter. Ook hebben bedrijven minder ‘toezichtlast’ en werken toezichthouders directer samen. Inmiddels werken 8 organisaties met Inspectieview Milieu. Ruim 35 anderen hebben ervoor getekend dat te gaan doen.

De Inspectie Leefomgeving en Transport functioneert als eigenaar van het systeem. Zij zorgt voor het begeleiden van de aansluiting, het gebruik, het beheer van het systeem en voor de permanente doorontwikkeling ervan.