Slotbijeenkomst eerste leertraject Startende Inspecteur

Eind juni sloot de eerste groep van het leertraject de Startende Inspecteur af met een symposium in Den Haag.

Dat symposium was ook meteen hun eindopdracht: organiseer een goede afsluiting van het bijzondere traject. De groep koos voor het thema 'onafhankelijkeheid in toezicht'. Vice-voorzitter Erwin Muller van de Onderzoeksraad voor Veiligheid hield een inspirerend betoog, waarin hij aangaf het woord eigenstandigheid van inspecties beter te vinden passen. Daarna kregen de aanwezigen enkele stellingen over onafhankelijkheid voorgelegd. En gaven de inspecteur-generaal van de SodM Harry van der Meijden en hoofd van de Inspectie Veiligheid en Justitie commentaar op de stellingen. Na de zomer meer over de ervaringen van de deelnemers en een blik op de volgende drie groepen die inmiddels zijn gestart.

Slotbijeenkomst eerste leertraject Startende Inspecteur