Festival Innovatie van Toezicht op 24 april

Toezicht zo inrichten dat we meegaan met nieuwe sociale en technologische ontwikkelingen in de maatschappij én hier zelf ook gebruik van kunnen maken. Dat is de belangrijke uitdaging voor de komende jaren. Het betekent dat toezicht moet innoveren om goed te kunnen blijven functioneren. Binnen de inspecties, maar ook daarbuiten, bestaan al verschillende ideeën hoe innovaties in het toezicht eruit kunnen zien en initiatieven om dat vorm te geven. Tijdens het festival op 24 april, een initiatief van de Inspectieraad, komen deze ideeën en initiatieven aan bod. 

Festival Innovatie van Toezicht

Festivalprogramma

Beleef en verken samen met ons de ontwikkelingen en hun betekenis voor toezicht. Onder leiding van dagvoorzitter Ruben Maes gaan we in DeFabrique in discussie vanuit verschillende perspectieven. In uiteenlopende workshops wordt u uitgedaagd om op een innovatieve manier naar veranderingen in en rond toezicht te kijken. Zo nemen we u op een zeer verrassende en muzikale wijze mee in de wereld van professionalisering en organisatieontwikkeling, proeven we aan nieuwe samenwerkingen, nemen we een duik in data, maken we kennis met start-up mentality en nog veel meer. In het hart van de locatie vindt u het ‘Inspiratieplein’ waar inspecties en toezichthouders uiteenlopende initiatieven en experimenten tonen. Hierin maken zij gebruik van nieuwe technieken en laten zij hun toezicht mee ontwikkelen met hun veranderende omgeving. Tijdens het festival wordt ook de Wetenschapsagenda Toezicht ten doop gehouden. Deze agenda is op basis van input van velen in de afgelopen tijd gevormd en zet de lijnen uit waarlangs de wetenschap m.b.t. toezicht zal werken en het toezicht idealiter zal versterken. De uitvoering van de agenda ligt in handen van prof. Judith van Erp (Universiteit Utrecht) en prof. Martijn van der Steen (Erasmus Universiteit Rotterdam). Eerstgenoemde zal er tijdens het festival samen met anderen een toelichting op verzorgen. Het volledige festivalprogramma staat op de website van het festival.

Reservelijst

De Inspectieraad is verheugd dat er een overweldigend aantal aanmeldingen voor het Festival Innovatie van Toezicht is binnengekomen. Het festival is daardoor inmiddels volgeboekt. U kunt zich wel aanmelden voor een plaats op de reservelijst. Als er plaatsen vrijkomen, komt u alsnog op de gastenlijst en ontvangt u daarvan een bevestiging. Aanmelden voor de reservelijst kan door uw gegevens in te vullen bij het aanmeldformulier. Uiterlijk donderdag 19 april ontvangt u van Bureau Inspectieraad per e-mail bericht of u kunt deelnemen.