Terugblik Festival Innovatie van Toezicht

Op dinsdag 24 april vond in Utrecht het Festival Innovatie van Toezicht plaats, een initiatief van de Inspectieraad. Het was een inspirerende dag waarin diverse facetten van innovatie van toezicht aan bod kwamen. Op het Inspiratieplein toonden deelnemers van verschillende inspectiediensten elkaar aan welke vernieuwingen zij werken om elkaar te inspireren en van elkaar te leren. In deelsessies werd dieper ingegaan op zaken waaronder blockchain, datascience, nieuwe samenwerkingen en de veranderende maatschappelijke verwachtingen van toezicht.

Festival Innovatie van Toezicht

Van professionalisering tot start-up mentality

Onder leiding van dagvoorzitter Ruben Maes gingen bezoekers in DeFabrique in discussie vanuit verschillende perspectieven. Dit werd ingeleid door Hans de Boer van VNO-NCW, hoogleraar Valerie Frissen en ombudsman Arre Zuurmond. In uiteenlopende workshops werden ze uitgedaagd om op een innovatieve manier naar veranderingen in en rond toezicht te kijken. Van een op een verrassende en muzikale wijze professionalisering en organisatieontwikkeling bespreken tot een duik in data en een kennismaking met start-up mentality. In het hart van de locatie was het Inspiratieplein waar inspecties en toezichthouders uiteenlopende initiatieven en experimenten toonden. Benieuwd naar het programma? Bekijk op de festivalwebsite nogmaals de sessies, workshops en presentaties die plaatsvonden.

Sfeerimpressie van het festival

Een online magazine vol reportages in woord en beeld is samengesteld. Bekijk hieronder alvast de korte video: een sfeerimpressie van de dag. Presentator Samantha Coleridge neemt u mee langs sessies en naar het Inspiratieplein. Met soundbites van onder meer inspecteur-generaal Ronnie van Diemen van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd i.o. en inspecteur-generaal Rob van Lint van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.

Sfeerimpressie Festival Innovatie van Toezicht