Inspiratie voor Verkiezingen Handhaving en Toezicht

Welk project wint dé innovatieprijs van 2018? De verkiezingen Handhaving en Toezicht zijn een initiatief van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid, de Inspectieraad en beroepsvereniging Vide om innovatie in het toezichts- en handhavingsvak te stimuleren. Ter inspiratie delen we het verhaal van de winnaar uit 2015: het project Toezicht gezinnen met geringe sociale redzaamheid van Samenwerkend Toezicht Jeugd.

Winnaar Verkiezingen Handhaving en Innovatie 2015

Winnaar uit 2015

Het project Toezicht gezinnen met geringe sociale redzaamheid van Samenwerkend Toezicht Jeugd, won de innovatieprijs Handhaving en Toezicht 2015. Binnen deze aanpak, inmiddels omgedoopt tot Toezicht Sociaal Domein, werken vier inspecties samen aan een integrale aanpak. Hoe gaat het nu, drie jaar later, met het project? Nelleke Verdonk stond aan de wieg van het project: “We zijn niet de inspectie van het wijzende vingertje.” Lees het volledige interview op de website van de verkiezingen.

Project aanmelden voor 1 juli

Dit jaar zit de vakjury opnieuw klaar om inzendingen te beoordelen op onder meer creativiteit, effectiviteit en toepasbaarheid. Werk jij aan een bijzonder project dat gericht is op een gezonde, veilige en rechtvaardige samenleving of een beter milieu? Een project dat vernieuwend is en landelijke aandacht verdient? Meld dit project vóór 1 juli 2018 aan op de website verkiezingen Handhaving en Toezicht. Projecten uit alle domeinen waar handhaving en toezicht een rol spelen maken kans. Zoals openbare ruimte, milieu en welzijn, onderwijs, energie, telecom, vervoer, werk en inkomen, voeding, zorg en financiën. De uitreiking van de innovatieprijs vindt in het najaar plaats.