Alle leertrajecten tot zeker 1 juni op pauze gezet

De Academie voor Toezicht heeft al zijn lopende Leertrajecten Startende Inspecteur tot minimaal 1 juni op pauze gezet. De trajecten die komende maand zouden starten, beginnen op zijn vroegst na die datum. Hiermee volgt de  Academie de overheidsrichtlijnen die sinds maandagavond 23 maart gelden om het coronavirus zo veel mogelijk af te remmen.

Alles digitaal is geen optie

De deelnemers krijgen persoonlijk bericht over de consequenties die dit alles heeft voor hun leertraject. Ook de contactpersonen van de inspecties worden geïnformeerd. Aangezien het “sociale leren” een belangrijk onderdeel vormt van deze leertrajecten, is het niet haalbaar om complete modules in een digitale vorm aan te bieden. Dit zou het leereffect teveel aantasten.

Elektronische Leeromgeving

Wel kunnen deelnemers in de Elektronische Leeromgeving (ELO) terecht voor zelfstudie om op die manier verbinding te blijven houden met de leerstof.