Vakjury nomineert vijf projecten voor Verkiezingen Handhaving en Toezicht 2020

De vakjury is eruit! Uit de 31 aanmeldingen voor de Verkiezingen Handhaving en Toezicht heeft de jury vijf projecten genomineerd die kans maken op dé innovatieprijs van 2020. Dit zijn de projecten BrandWijzer, Ethisch inzetten van AI in de Binnenvaart, Stimulerend Toezicht, WKO Experttool en de Aanpak van asbest. De winnaar wordt op 3 november tijdens het Toezichtfestival bekend gemaakt.

Genomineerden

De vakjury heeft onder leiding van voorzitter Marc Kuipers, inspecteur-generaal bij Sociale Zaken en Werkgelegenheid, alle 31 ingezonden projecten beoordeeld aan de hand van de eerder vastgestelde voorwaarden. Dit leidde tot de volgende genomineerden:

  • BrandWijzer van Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost;
  • Ethisch inzetten van AI in de Binnenvaart van Inspectie Leefomgeving en Transport;
  • Stimulerend Toezicht van Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek;
  • WKO Experttool van Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied;
  • De aanpak van asbest van Omgevingsdienst Regio Arnhem, DCMR Milieudienst Rijnmond, Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek en het Team Ketentoezicht van de Gelderse Omgevingsdiensten.

Publieksprijs

Naast de juryprijs is er ook een publieksprijs. Met jouw stem bepaal jij mee welke van de genomineerde projecten volgens jou de publieksprijs moet winnen. Vanaf woensdag 7 oktober vind je op deze website video’s van alle genomineerde projecten. Aan de hand hiervan kun je vervolgens tot 1 november online je stem uitbrengen. Houd de website daarom in de gaten!

Uitreiking

Op dinsdagmiddag 3 november maakt de vakjury op het Toezichtfestival de definitieve winnaar van de Verkiezingen Handhaving en Toezicht van 2020 bekend. Tijdens deze bijeenkomst wordt ook de publieksprijs uitgereikt. Vanwege de coronamaatregelen vindt het Toezichtfestival plaats in aanwezigheid van een bescheiden gezelschap, waaronder de genomineerden. Via een livestream kunnen overige professionals uit het toezichtveld – eveneens op uitnodiging - participeren.

Organisatie

De Verkiezingen Handhaving en Toezicht worden georganiseerd door de Inspectieraad, beroepsvereniging VIDE en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid om innovatie in het toezichts- en handhavingsvak te stimuleren.