‘Inspectie SZW’ wordt ‘Nederlandse Arbeidsinspectie’

De Inspectie SZW verandert volgend jaar van naam. De nieuwe naam ‘Nederlandse Arbeidsinspectie’ dekt beter de lading van het werk van de toezichthouder. De wijziging gaat per 1 januari 2022 in.

logo van de Inspectie SZW

De Arbeidsinspectie

In het dagelijks gebruik wordt nu al vaker gesproken van de Arbeidsinspectie in plaats van Inspectie SZW. Door de naam Arbeidsinspectie officieel in te voeren wil de inspectie de verwarring voorkomen dat de organisatie als taak zou hebben om toezicht te houden op (onderdelen van) het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Netherlands Labour Authority

De Engelse naam voor de inspectie wordt dan ‘Netherlands Labour Authority’, afgekort NLA. Dit wordt ook de Nederlandse afkorting. Nu er een Europese toezichthouder is, de European Labour Authority, geeft de nieuwe naam duidelijk de verbinding aan tussen beide organisaties.