Save the date: Toezichtfestival 2022 op dinsdag 29 maart > nieuwe datum 16 juni

Aanvulling op onderstaand bericht: vanwege de te verwachten corona maatregelen verschuift het toezichtfestival naar dinsdag 16 juni 2022. Meer informatie hierover volgt middels een nieuw nieuwsbericht op deze website en op onze socials.

Na de digitale editie van november 2020, is het op 29 maart 2022 weer tijd voor een live Toezichtfestival! Hoofdthema van de dag is “Roze brillen en blinde vlekken”: welke mooie ontwikkelingen, nieuwe kansen én risico’s zijn er als het gaat over toezicht en het publiek vertrouwen in de overheid? De indeling van de dag belooft verrassend anders te worden, maar ook dit keer wordt het een festival door, voor en mét alle toezichthouders. Blokkeer dinsdag 29 maart alvast in je agenda!

foto van een roze bril
Beeld: Marek Piwnicki op Unsplash

Thema

Het hoofdthema is dit keer 'Roze brillen en blinde vlekken'. Zaken als de kindertoeslagenaffaire hebben het vertrouwen in politiek en overheid geschaad. De uitdaging is om dat vertrouwen terug te winnen. Door veel transparanter te werken en het belang van burgers altijd goed in het oog te houden. Toezicht kan daar vanwege zijn rol en positie op een bijzondere manier aan bijdragen. Welke kansen en risico’s liggen er voor toezicht? Als het gaat om innovatieve technieken en de verdere ontwikkeling van het vak, maar ook om meer en beter contact met de samenleving en de positie van toezicht in de ogen van de politiek.

Een festival door, voor en met toezichthouders

Het festival is van jou! Want jij bent niet alleen deelnemer, maar ook aspirant medeprogrammamaker. Jij bent dan ook welkom om een actieve bijdrage te leveren. Liefst in een creatieve vorm: een spel, een debat, rollenspel of interactieve workshop of presentatie. Je kunt zelfs talenten delen die los staan van je dagelijks werk, maar die collega’s wel kunnen inspireren. Denk aan meditatie, schrijfkunst of samen een kunstwerk maken. Streven is om op het festival zowel hoofd, handen als hart aan het werk te zetten. Een dezer weken volgt een meer gedetailleerde oproep om voorstellen in te dienen. Ook de precieze locatie volgt in een later stadium.