Change the date: Toezichtfestival op donderdag 16 juni

Vanwege de coronamaatregelen is het geplande Toezichtfestival op 29 maart verzet. De nieuwe datum van het volgende live Toezichtfestival wordt donderdag 16 juni 2022! Het hoofdthema blijft 'Roze brillen en blinde vlekken'.

foto van een roze bril
Beeld: Marek Piwnicki op Unsplash

Publiek vertrouwen

Zaken als de kindertoeslagenaffaire hebben het vertrouwen in politiek en overheid geschaad. De uitdaging is om dat vertrouwen terug te winnen. Door veel transparanter te werken en het belang van burgers altijd goed in het oog te houden. Toezicht kan daar vanwege zijn rol en positie op een bijzondere manier aan bijdragen. Welke kansen en risico’s liggen er voor toezicht?

Als het gaat om innovatieve technieken en de verdere ontwikkeling van het vak, maar ook om meer en beter contact met de samenleving en de positie van toezicht in de ogen van de politiek.

Een festival door, voor en met toezichthouders

Het festival is van jou! Want jij bent niet alleen deelnemer, maar ook aspirant medeprogrammamaker. Jij bent dan ook welkom om een actieve bijdrage te leveren. Liefst in een creatieve vorm: een spel, een debat, rollenspel of interactieve workshop of presentatie. Je kunt zelfs talenten delen die los staan van je dagelijks werk, maar die collega’s wel kunnen inspireren. Denk aan meditatie, schrijfkunst of samen een kunstwerk maken. Streven is om op het festival zowel hoofd, handen als hart aan het werk te zetten. Een dezer weken volgt een meer gedetailleerde oproep om voorstellen in te dienen. Ook de precieze locatie volgt in een later stadium.

Houd de website Toezichtfestival.nl in de gaten voor updates of volg ons op Linkedin of Twitter.