Stageproject Inspectiewissel: Leren van én met een collega

Heb je altijd al een kijkje willen nemen bij een andere toezichthouder? Benieuwd hoe je collega werkt? Dit najaar bestaat die mogelijkheid met Inspectiewissel: een uitwisselingsprogramma waarbij je één dag meeloopt bij een andere inspectie en een collega één dag meeloopt met jou. Aanmelden kan tot en met vrijdag 7 juli. Inspectiewissel is een initiatief van Bureau Inspectieraad, met steun van het A+O fonds Rijk.

Waarom Inspectiewissel?

Als inspectiemedewerker weet je hoe complex het werkveld is. Maar zijn er misschien ook overeenkomsten in de manier waarop jouw collega met een ander werkveld toezicht houdt? Wat kun je als medewerker van de NVWA leren van de Nederlandse Arbeidsinspectie? En kun je als toezichthouder op het gebied van IT- en Communicatienetwerken je voordeel doen met de aanpak van je collega van Gaswinning? Inspectiewissel draagt bij aan jouw kennis van organisaties met een toezichtfunctie, de werkwijze van collega’s en helpt je jouw netwerk uit te bouwen. 

Hoe werkt Inspectiewissel?

1.    Je meldt je aan en ontvangt een aanmeldformulier;
2.    Je krijgt de organisaties te zien die meedoen. Je geeft je voorkeur aan;
3.    Wij matchen je met één van je voorkeuren. Lukt dit niet, dan kijken we samen met jou hoe jij je stage het beste kunt invullen;
4.    Je krijgt te horen waar je stage loopt en wie er bij jou stage komt lopen. Dat is immers onderdeel van het programma;
5.    Meedoen betekent ook dat je met jouw ervaringen anderen inspireert. Daarom leggen we de stageperiode samen met jou vast in “een persoonlijk verhaal”. Een tekstschrijver doet het werk en jij levert input.

Aanmelden

Dit najaar, in september, vindt Inspectiewissel plaats. Je kunt je aanmelden t/m vrijdag 7 juli 2023. Vanaf maandag 15 mei is er een factsheet met alle informatie beschikbaar. Wil je de factsheet ontvangen of alvast aanmelden, stuur dan een e-mail aan info@delenderwijs.nl. Deelnamekosten zijn 295 euro exclusief btw.
Inspectiewissel is een initiatief van Bureau Inspectieraad, met steun van het A+O fonds Rijk.

Inspectiewissel
Beeld: ©Unsplash, Suganth