Voormalig voorzitter Inspectieraad Jan van den Bos geridderd

Voormalig voorzitter van de Inspectieraad Jan van den Bos is op woensdagochtend 26 april benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Tijdens de traditionele lintjesregen sprak burgemeester Aboutaleb een blij verraste Jan toe in de Burgerzaal van het Rotterdamse stadhuis waarna deze de koninklijke onderscheiding kreeg opgespeld.

Inzet voor maatschappelijke organisaties

Jan kreeg de onderscheiding omdat hij zich, naast zijn werk als leidinggevende bij de overheid, in zijn vrije tijd altijd actief heeft ingezet voor maatschappelijke organisaties. Zo is hij voorzitter van de Raad van Toezicht van het ROC Da Vinci in Dordrecht, bestuursvoorzitter van het Diaconaal Centrum Pauluskerk Rotterdam en lid van de Raad van Bestuur van GGZ Westelijk Noord Brabant. Ook was hij eerder voorzitter van de Raad van Toezicht van CVO, de voortgezet onderwijskoepel in Rotterdam. En tot juni 2022 was hij natuurlijk elf jaar lang voorzitter van de Inspectieraad, naast zijn reguliere baan als inspecteur-generaal.

Verrassingslunch

Na de feestelijke bijeenkomst in het Stadhuis, volgde een verrassingslunch waar hij samen met echtgenote en zus kon bijpraten met vertegenwoordigers van de organisaties waar Jan zich voor inzet of ingezet heeft.

Jan van den Bos is sinds 31 december 2022 met pensioen. In zijn laatste functie was hij inspecteur-generaal van de Inspectie Leefomgeving en Transport bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Jan van den Bos krijgt zijn onderscheiding opgespeld door burgemeester Aboutaleb
Beeld: Levien Willemse
Een duidelijk trotse Jan van den Bos krijgt zijn Koninklijke onderscheiding opgespeld door burgemeester Aboutaleb