Doe mee met het Toezichtfestival 2024

Op dinsdag 18 juni 2024 vindt de zesde editie van het Toezichtfestival plaats, wederom in Theater Gooiland in Hilversum. Het festival vóór en dóór iedereen die zich dagelijks inzet voor goed toezicht in Nederland. Het wordt opnieuw een dag vol bijzondere ervaringen en leuke ontmoetingen, waarbij we van elkaar leren en informatie met elkaar delen. Vanaf nu kun je  weer voorstellen indienen, tot 11 maart. 

We hopen dat ook jij dit jaar het festival tot een succes komt maken; je bent daarom welkom om een actieve bijdrage te leveren. Deel je succesvolle ervaringen, vertel over je innovatieve aanpak in het werk, zwengel een pittig debat aan of lever een idee aan voor een inspirerende spreker. Alles kan en wees creatief! Vanaf nu kun je een voorstel voor een sessie op het Toezichtfestival indienen. Registratie is open tot maandag 11 maart.
Wil je alleen als bezoeker het Toezichtfestival ervaren? Dat kan ook. Je kunt je meteen aanmelden, voor de indiening van een voorstel of als bezoeker, via onderstaande knop. 

Toezicht: lekker belangrijk?!

Het thema van deze editie is TOEZICHT: LEKKER BELANGRIJK?! Met uitroepteken omdat we het belang van goed toezicht willen onderstrepen. En met een vraagteken om ons uit te dagen: zijn we echt altijd maatschappelijk relevant bezig en kunnen we dit uitleggen? Hoe draagt ons werk bij aan een betere samenleving? Aan beter bestuur? Aan vertrouwen? Wat vind je zelf belangrijk in je werk en hoe betrek je belanghebbenden? We zijn benieuwd naar jullie aanpakken, opvattingen en ervaringen. Door op het festival met elkaar in gesprek te gaan ontwikkelen we ook ons vakmanschap en werken we aan een steeds beter en effectiever toezicht dat met recht lekker belangrijk is. 

Laat je inspireren door het thema en dien een voorstel in

Voorstellen

Ben jij enthousiast over een bepaalde samenwerking, een project of de toepassing van een innovatieve methode en wil je dat delen? Of sta je juist nog aan het begin van een nieuwe aanpak en wil je daar feedback op krijgen van collega's in het toezichtveld? Het Toezichtfestival biedt je hiervoor alle ruimte. Dat kan in de vorm van een workshop zijn, een presentatie, een spel of welke andere vorm dan ook. En dat mag met een overzichtelijke groep van tien mensen of voor een volle zaal met honderd mensen. Alle voorstellen zijn welkom, ook als je jouw idee voor een voorstel nog niet honderd procent rond hebt. 

Zo werkt het

  • Bedenk een praktisch haalbaar programmaonderdeel dat aansluit bij het thema TOEZICHT: LEKKER BELANGRIJK?!
  • Dien je voorstel uiterlijk maandag 11 maart via het voorstelformulier in.
  • Begeleid je voorstel met een concrete en wervende tekst. Waarom verdient jouw idee een plek? 
  • Op korte termijn wordt een programmaraad met ervaren collega's uit de toezichtwereld samengesteld. Zij beoordelen de voorstellen op hun relevantie en helpen om voorstellen waar nodig verder aan te scherpen. 
  • Criteria die de programmaraad hanteert bij het beoordelen zijn onder meer: sluit het voorstel aan bij het thema? Wat levert het op voor de bezoeker? Is het vernieuwend/innovatief/aanvullend? Is het onderscheidend ten opzichte van andere voorstellen?
  • Op vrijdag 22 maart ontvang je een terugkoppeling of de programmaraad je voorstel heeft gehonoreerd of niet.
  • Aanvraag gehonoreerd? Dan heb je een plekje op het Toezichtfestival 2024 bemachtigd!
  • Voorstellen met een commercieel karakter of afkomstig van een commerciële organisatie worden afgewezen.
Deelnemers workshop rond een tafel
Beeld: ©Paul Voorham
Toezichtfestival 2023