Internationale collega’s kijken achter de schermen

Eind mei ontvangt Bureau Inspectieraad een Servische delegatie toezichthouders. Onder leiding van toezichtexpert Rob Velders bezoeken de internationale collega’s een aantal Nederlandse inspecties.

Rijksinspecties uitgelicht

Aan het begin van de driedaagse tour, ontvangt voorzitter van de Inspectieraad Jan van den Bos de delegatie. De buitenlandse collega’s maken op hun eerste dag kennis met het politieke systeem in Nederland, de positie van de inspecties op nationaal en internationaal niveau en de relatie met de ministeries. Hierbij komt ook de geschiedenis van de inspecties aan bod. Net als de rol van de Inspectieraad, de samenwerking en professionalisering bij de rijksinspecties met aandacht voor diverse thema’s waaronder datagedreven toezicht en de Academie voor Toezicht.

Kijkje achter de schermen Nederlandse inspectie

Een bezoek aan Den Haag en Utrecht

In Den Haag bezoekt de delegatie de Inspectie Leefomgeving en Transport en de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Op hun tweede dag in Utrecht worden de Serviërs welkom geheten door de Inspectie van het Onderwijs, de Inspectie voor de Gezondheidszorg en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. De tour eindigt met een kijkje bij een regionale omgevingsdienst.