Kennisbijeenkomst ‘Data en AI-gebruik voor toezicht’

De inspectieraad nodigt medewerkers van de rijksinspecties uit voor een kennisbijeenkomst en focussessie op donderdag 6 september in Utrecht over slimme toepassingen van ICT in het werk van toezichthouders. Sprekers zijn drs. ing. Gerben Feddes en enkele studenten.

Data en kunstmatige intelligentie

De Rijksdienst Wegverkeer (RDW) voert als voertuigautoriteit ex ante toezicht uit op voertuigen. Er worden steeds slimmere auto’s geproduceerd en parallel aan die ontwikkeling maakt ook de RDW steeds beter gebruik van beschikbare data en kunstmatige intelligentie.

Gerben Feddes

Sprekers

Drs. ing. Gerben Feddes is senior adviseur intelligente mobiliteit en vertelt tijdens de kennisbijeenkomst over welke ontwikkelingen hij ziet en hoe de RDW daarop inspeelt. Behalve Gerben Feddes zullen ook enkele studenten hun bevindingen toelichten. Zij hebben de afgelopen tijd onderzoek bij inspecties gedaan naar de mogelijkheden van ICT-toepassingen in het toezicht.

Praktische informatie

De kennisbijeenkomst vindt plaats op donderdag 6 september van 14.00 tot 16.00 uur (met aansluitend een borrel) in het monumentale pand De Witte Vosch aan de Oudegracht 46 in Utrecht. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar info@inspectieraad.nl. Deelname is gratis, maar niet vrijblijvend. Uw aanwezigheid wordt zeer op prijs gesteld. Voor meer informatie kunt u terecht bij Hadewych van Kempen of Marcel Zandvliet: info@inspectieraad.nl.