Speciaal leertraject voor startende inspecteurs van Inspectie SZW

Voor de grote toestroom aan startende inspecteurs organiseert Bureau Inspectieraad dit jaar een drietal leertrajecten. Dit op verzoek van Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW).

Startende inspecteurs

De Inspectie SZW zoekt flinke versterking. De komende jaren zal de organisatie stevig groeien. Hierdoor is de handhavingsketen beter in staat om toezicht te houden op wettelijk minimumloon en schijnconstructies, onveilige en ongezonde arbeidsomstandigheden en uitbuiting. Eerder dit jaar gingen de eerste 59 vacatures voor inspecteur online.

Leertraject Startende Inspecteur

Compacte en op maat gemaakte leertrajecten

Dit najaar starten bij de Academie voor Toezicht de eerste drie leertrajecten voor startende inspecteurs van de Inspectie SZW. Op 17 september beginnen de deelnemers, gevolgd door de volgende twee groepen op 1 oktober en 25 oktober. Iedere groep telt steeds 16 deelnemers. Inhoudelijk lijken de leertrajecten op de bestaande versie. Wel is het aangescherpt voor de Inspectie SZW. Nog voor het einde van dit kalenderjaar zijn alle drie de trajecten afgerond. Dit is mogelijk omdat er lesdagen zijn samengevoegd. Hiermee wordt gelijk een voorsprong genomen op het herzien van het Leertraject Startende Inspecteur. Uit een recente evaluatie met oud-deelnemers kwam namelijk de feedback om het traject compacter op te stellen.