Vraag 'Hoe (on)veilig is Nederland?' levert boeiende publieksbijeenkomsten op

Leven we in een regeldictatuur? Wat is ‘veilig’ voedsel? Het zijn een paar van de vragen die aan bod kwamen of nog gaan komen in een lopende debatreeks in Arminius, Rotterdam. Overkoepelend thema: “Hoe (on)veilig is Nederland?” Er liggen nog drie bijeenkomsten in het verschiet: op 14 en 28 november en de laatste op 16 januari.

Het gebruik van slimme apparaten

Voor de late beslissers: donderdagavond 14 november is de eerstvolgende bijeenkomst. Onder meer onderzoeksjournalist Huib Modderkolk en John Derksen (Hoofd Toezicht / plv Hoofdinspecteur Agentschap Telecom) gaan in gesprek over de veiligheid van digitale apparaten bij mensen thuis. Aanmelden kan via Arminius.

Komende avonden

Er volgt daarna dit jaar nog één avond: op 28 november over voedselveiligheid met als titel “Weet wat je eet – veilig voedsel”. Aanmelden kan ook hiervoor via de site van Arminius. De laatste avond is op 16 januari 2020. Het thema hiervoor wordt binnenkort bepaald, maar het zal in ieder geval een prikkelend onderwerp zijn, aansluitend bij de actualiteit.

Dialoog met samenleving

De gratis toegankelijke publieksavonden zijn onderdeel van de maatschappelijke dialoog die de wereld van toezicht graag wil voeren met de samenleving. De uitkomsten worden meegenomen in de innovatie van het toezicht. De afgelopen bijeenkomsten gingen over de zucht tot regelgeving in het algemeen. En de voor- en nadelen van de toenemende eigen regie in de zorg. In de zaal steeds een gemêleerd publiek van geïnteresseerde burgers, vakmatige belangstellenden en professionals uit de wereld van toezicht. De aantallen varieerden van zestig tot honderd aanwezigen.

Online dialoog

De dialoog gaat ook door op internet. Op de site Spot On Innovatie Toezicht staat niet alleen achtergrondinformatie over de avonden en de sprekers. Maar ook artikelen en blogs over vernieuwingen en trends in toezicht. Naast toezichtprofessionals komen zo veel mogelijk mensen van buiten aan het woord: wetenschappers, maar ook burgers met een mening over toezicht. En via een grote reageerknop recht bovenin is een reactie snel gegeven.