Yvonne Verzijden nieuwe algemeen secretaris Inspectieraad / hoofd Bureau Inspectieraad

Ir. Yvonne Verzijden MPA wordt per 1 september 2020 benoemd tot algemeen secretaris Inspectieraad / hoofd Bureau Inspectieraad. Yvonne is momenteel werkzaam als hoofd van de afdeling Strategische producten en Kennis bij de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Daarvoor vervulde zij verschillende leidinggevende functies bij de ILT en het toenmalige ministerie van VROM.

Achtergrond

Yvonne studeerde Bouwkunde aan de Technische Universiteit Delft, volgde de opleiding Master of Public Administration (MPA) bij de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur (NSOB) en heeft deelgenomen aan het ABD Kandidaten Programma.

Stevige bijdrage

Jan van den Bos, voorzitter van de Inspectieraad, is  blij met deze benoeming: "Yvonne is een gedreven vakvrouw. Ik vertrouw erop dat zij een stevige bijdrage zal leveren aan de verdere ontwikkeling van de Inspectieraad en de samenwerking tussen de rijksinspecties verder zal versterken.

Unieke positie

Yvonne over haar benoeming: "Wat een unieke positie! Een mooie plek om de positie van toezicht verder te versterken en de effectiviteit van de samenwerking tussen de verschillende publieke toezichthouders te vergroten. Ik kijk ernaar uit om dat samen met de professionals van Bureau Inspectieraad op te pakken."

De publieke toezichthouders werken op rijksniveau samen aan goed toezicht en zijn verenigd in de Inspectieraad. Lees hier meer over de Inspectieraad.