Seizoen 4 van de podcast serie de Toekomst van Toezicht: Kijken vanuit het perspectief van de samenleving

Hoe vergroot een nieuwe inspectie het publiek vertrouwen in de overheid? In de eerste aflevering van het vierde seizoen van De Toekomst van Toezicht bespreekt Ruben Maes deze vraag met Bart Snels, inspecteur-generaal van de Inspectie belastingen, toeslagen en douane (IBTD).

De Toekomst van Toezicht

De Inspectie belastingen, toeslagen en douane

Deze inspectie werd begin dit jaar opgericht als reactie op de Kinderopvangtoeslagenaffaire. Over vijf jaar moet niet alleen de uitvoering maar ook de wetgeving zijn verbeterd. Wat gaat deze jonge inspectie betekenen? Wat maakt de IBTD tot een unieke speler in dit politiek licht ontvlambare dossier? En welke rol zou de Tweede Kamer volgens Bart moeten oppakken?

Jubileumpodcast

Vond je dit een boeiende podcast? Beluister dan ook de eerdere afleveringen van deze serie, zoals de jubileumaflevering ter gelegenheid van het 15-jarig bestaan van de Inspectieraad.