Podcast met Annemiek van Bolhuis: “Wij willen gekend worden als de nucleaire waakhond”

Hoe ga je als toezichthouder om met een beladen onderwerp als nucleaire veiligheid en stralingsgevaar? En hoe zorg je voor transparantie over inspectieresultaten zonder onbedoeld onrust aan te wakkeren? Ruben Maes gaat in deze podcastaflevering in gesprek met Annemiek van Bolhuis, bestuursvoorzitter van de Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming, de ANVS.

De Toekomst van Toezicht

Meer naar buiten treden

We zijn de laatste tijd meer naar buiten aan het treden, want we moeten gekend worden als nucleaire waakhond om vertrouwd te kunnen worden in ons oordeel.

aldus Annemiek. En dat laatste is extra belangrijk in een tijd waarin zoveel gaande is rond de mogelijke komst van nieuwe kerncentrales en de gevreesde gevolgen van de oorlog in Oekraïne voor de kerncentrales daar.

Komende aflevering

Over twee weken verschijnt de derde en laatste aflevering van dit vierde seizoen van de podcastserie Toekomst van Toezicht. Daarin komt Wim Bargerbos van Inspectie Veiligheid Defensie (IVD) aan het woord over de rol en het belang van zijn inspectie in deze tijd met een oorlog aan de grens van NAVO-gebied.