Nieuwe podcast over de arbeidsinspectie en Europa

De vierde en laatste aflevering van seizoen drie van de podcast serie De Toekomst van Toezicht is online! In deze podcast spreken we met Rits de Boer, inspecteur-generaal van de Nederlandse Arbeidsinspectie en Martijn Groenleer, hoogleraar bestuurskunde aan de Tilburg University.

foto van de opname met Ruben Maes, Rits de Boer en Martijn Groenleer

Europese arbeidsmarkt

We onderzoeken de rol, nu en in de toekomst, van de arbeidsinspectie in een arbeidsmarkt die steeds meer Europees functioneert. Wat vraagt dit van de inspecteurs? Hoe houd je bijvoorbeeld toezicht op een werkplaats met werknemers uit verschillende Europese landen met bijbehorende verschillende rechten en plichten?

Of op de arbeidsomstandigheden bij de totstandkoming van producten voor de Nederlandse markt die buiten het blikveld van de Nederlandse arbeidsinspectie vallen? En wat mogen we hierbij verwachten van de gemeenschappelijkheid binnen Europa?

Beluister de podcast nu!

Luister aflevering 3 van seizoen 4 op: