Leertraject Startende Inspecteur

Inspecteren is een vak! De Academie voor Toezicht biedt een sectoroverstijgend, generiek leertraject waarbij de werkpraktijk van het inspecteren centraal staat. Dit traject bestaat uit 5 modules waarin de basis van toezicht aan bod komt. Ook zijn er per traject 2 intervisiebijeenkomsten van ieder 2 uur. Het programma ondersteunt je bij de stappen om als startende inspecteur aan de gang te gaan.

Inhoud leertraject Startende Inspecteur

Het leertraject Startende Inspecteur gaat over het vak toezicht houden als zodanig, niet over de specifieke sectoren. De deelnemers die vanuit diverse rijksinspecties komen, werken onderling veel samen en wisselen hun kennis en ervaringen uit. De onderwerpen zijn geordend rondom twee perspectieven: het inspectieoptreden en de oriëntatie op de omgeving. De werkpraktijk van de startende inspecteur staat hierin steeds centraal. Omdat je tijdens het traject samenwerkt met collega’s van andere rijksinspecties, werk je aan toezichtvraagstukken die in meerdere rijksinspecties aan de orde zijn. Je functioneert tussen en met toezichthouders van andere rijksinspecties waardoor jouw professionele kijk op toezicht breed en sectorgeneriek wordt. Jouw blik verruimt en met elkaar breng je nieuwe inzichten de organisaties binnen.

Praktische informatie

LSI 2023

Alle groepen voor 2023 zijn inmiddels volgetekend dan wel gereserveerd. Soms vallen reserveringen weg. Wil je in aanmerking komen voor zo’n opengevallen plek? Mail dan naar de coördinator opleidingen via academievoortoezicht@inspectieraad.nl.

Aanmelden

Voor meer informatie bekijk de factsheet leertraject Startende Inspecteur.  De trajecten worden gegeven op een locatie in de omgeving van Utrecht. Kosten voor dit traject zijn € 2.700,-. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor het leertraject Startende Inspecteur via e-mail academievoortoezicht@inspectieraad.nl.

foto van een bordje met 'Help wanted'
Beeld: Tim Mossholder op Unsplash

Kom ook werken bij de Academie!

De Inspectieraad zoekt docenten voor het Leertraject Startende Inspecteur (LSI). Ben jij de ervaren inspecteur die zijn/haar kennis wil delen met startende collega’s? Lees hieronder per vacature wat de rol inhoudt.

Ik wil solliciteren!

Herken je jezelf in één van de profielen en wil je solliciteren? Stuur dan een korte motivatie en je CV naar academievoortoezicht@inspectieraad.nl. Binnen twee weken ontvang je een reactie.

Vragen?

Wil je meer weten, neem dan gerust contact op met Hansje Hooghiemstra:

academievoortoezicht@inspectieraad.nl of 06 31 104 750

Wij kijken uit naar je reactie!