Leertraject Strategisch Toezicht

In het Leertraject Strategisch Toezicht staan strategische vraagstukken rondom vernieuwing van toezicht centraal. In het leertraject komen actuele vraagstukken en strategieontwikkeling aan bod, in relatie tot een voortdurend veranderende maatschappelijke context.

Inhoud Leertraject Strategisch Toezicht

Het traject richt zich op het versterken van je eigen visie op inspectieorganisaties en jouw vermogen bij te dragen aan hun ontwikkeling. We nodigen visionaire sprekers en deskundigen uit om hun visies en ervaringen met ons te delen. Maar beweging creëren in een organisatie leer je niet vanuit de theorie. Een belangrijk deel van het traject bestaat daarom uit het in groepsverband werken in en aan de praktijk.

Tijdens het traject werk je aan een, voor je persoonlijke ontwikkeling en voor jouw inspectie, relevante casus. Daarmee geef je impulsen aan de toezichtontwikkeling binnen je eigen inspectie. Voorafgaand aan het traject is er een intakegesprek met de programmaleiding over je visie op de ontwikkeling van jouw inspectie en jouw eigen rol en mogelijkheden daarbij.

De eerste groepen hebben het traject inmiddels afgerond. Oud deelnemers hebben zich verenigd in het Toezicht Innovatie Netwerk.

Praktische informatie

De inschrijving loopt via de (MT’s van de) inspecties zelf. Het is nog niet bekend wanneer het leertraject in 2023 van start gaat.

Meer informatie lees je in de factsheet Leertraject Strategisch Toezicht.

Bij vragen kun je contact opnemen met Bureau Inspectieraad: info@inspectieraad.nl.