Module Kritische beroepssituaties

Wat doe je als je als inspecteur in een situatie komt waarin verschillende waarden botsen en handboek of protocol geen uitkomst bieden? Met die vraag als uitgangspunt voert Bureau Inspectieraad gesprekken met gemengde groepen inspecteurs. Dit doen wij volgens de methodiek van de Kritische Beroepssituaties (KBS): we analyseren in een concrete kritische situatie wat de afwegingen over professionaliteit in deze situatie zijn en bespreken dit.

Vraag nu je KBS gesprek aan

Je kunt zelf ook een gesprek aanvragen over Kritische beroepssituaties, met medewerkers van één inspectie of zelfs één team.

Wil je met je organisatie of je team een dergelijk gesprek voeren, dan kunnen wij dit gesprek volgens de KBS methodiek begeleiden.

Vraag nu je KBS gesprek aan!

Kritische Beroepssituaties in het toezicht

Een samenvatting van deze eerste gesprekken en de afwegingen die een professional daarin maakt, zijn gebundeld in een boekje met KBS verhalen. De publicatie is beschikbaar voor toezichtprofessionals bij de rijksinspecties en te vinden op het Netwerk Publiek Toezicht, dé community voor professionals die werkzaam zijn in het toezicht. Ben je werkzaam bij een rijksinspectie, maar nog geen lid van het netwerk? Registratie kan in een paar klikken.