Verhalen over kritische beroepssituaties als basis voor gesprek

Wat doe je als je als inspecteur in een situatie komt waarin verschillende waarden botsen en handboek of protocol geen uitkomst bieden? Met die vraag als uitgangspunt organiseerde Bureau Inspectieraad eind 2019 en begin 2020 gesprekken met gemengde groepen inspecteurs volgens de methodiek van de Kritische Beroepssituaties (KBS). De weerslag van deze gesprekken en de afwegingen die een professional daarin maakt, zijn gebundeld in een digitale publicatie van KBS verhalen.

Interesse?

Toezichtmedewerkers die interesse hebben in zo’n begeleid gesprek binnen hun team of afdeling, kunnen contact opnemen met de collega’s van BIR: Sanne Slegtenhorst en/of Ytzen Renema: sanne.slegtenhorst@inspectieraad.nl en ytzen.renema@inspectieraad.nl

Publicatie op Netwerk Publiek Toezicht

De publicatie is alleen beschikbaar voor toezichtprofessionals bij de rijksinspecties en via deze link te vinden op Netwerk Publiek Toezicht, dé community voor professionals die werkzaam zijn in het toezicht. Ben je werkzaam bij een rijksinspectie, maar nog geen lid van het netwerk? Registratie kost slechts enkele klikken. Via deze link kom je op de registratiepagina.

Illustratieve uitsnede titelpagina bij verhaal 8 over gevoel van (onveiligheid binnen het thema objectief interveniëren
Beeld: ©Elise Eekhout