Perspectieven kaartenset

Zicht houden op verschillende perspectieven en belangen

foto van de kaartenset

Doelgroep: toezichthouders, beleidsmakers

Heb je ook weleens het idee dat er in een overleg verschillende onuitgesproken belangen worden verdedigd? Of ben je bij het nemen van een toezichtsbeslissing wel eens bang om een stakeholder te vergeten?

Met deze kaartenset vergeet je tijdens een overleg nooit meer een perspectief of belang. Iedere kaart omschrijft een stakeholder uit een van de acht categorie├źn; van professional tot burger.

Tips voor het gebruik: Je legt de kaarten bijvoorbeeld aan het begin van een overleg op tafel en vraagt alle aanwezigen de kaart te kiezen van het perspectief dat ze mee willen nemen in het overleg. Of je neemt met elkaar de kaarten door voordat je een ingrijpend handhavingsbesluit neemt, om zeker te weten dat je de belangrijkste belangen mee hebt genomen.

Graag sturen we als proef een aantal inspecteurs van rijksinspecties de kaartenset toe zodat ze ermee aan de slag kunnen. We horen graag of en hoe je de kaartenset in hebt gezet en wat eventuele verbeterpunten zijn.

Nieuwsgierig? De perspectieven kaartenset is alleen gedrukt beschikbaar. Neem vooral contact op bij interesse, dan kijken we wat er mogelijk is.