Vijftien jaar Inspectieraad

Op 1 maart 2022 bestond de Inspectieraad 15 jaar. Bij deze mijlpaal staan we stil door verschillende activiteiten te organiseren. Beluister bijvoorbeeld de jubileum podcast over het verleden én de toekomst.

Om een beeld te geven van alle ontwikkelingen en de ontstaansgeschiedenis van de Inspectieraad vind je verschillende bepalende momenten hieronder beschreven in de tijdlijn. Je kunt per periode de mijlpalen bekijken of de complete tijdlijn in één keer openklappen.

Jubileum podcast

Waarom is het belangrijk dat de inspecties samenwerken? Waarom is de Inspectieraad opgericht? En welke uitdagingen kan de Inspectieraad de komende tijd verwachten? 

De Inspectieraad bestaat 15 jaar en dat vieren we met een speciale jubileumpodcast. Samen met een paar belangrijke spelers maken we een tijdreis van het verleden naar het heden én de toekomst! Johan de Leeuw blikt als eerste voorzitter van de Inspectieraad terug op het ontstaan van de raad. Jan van den Bos bespreekt met Daniëlla Nicolaes wat de rol van voorzitter precies inhoudt. En Alida Oppers analyseert met Francine Kiewiet de Jonge – Lulofs wat de belangrijkste uitdagingen voor het inspecties zijn op dit moment.

De Inspectieraad, toen en nu