foto van een spinnenweb
Beeld: Shannon Potter op Unsplash

Nieuwsbrief oktober 2020

In deze nieuwsbrief aandacht voor de eerste aflevering van de podcastserie De toekomst van toezicht. Vervolgens het webinar over wat rijksinspecties tot nog toe hebben geleerd van de toezichtaanpak in coronatijd. Dan kan er nog tot 1 november gestemd worden op de vijf genomineerden voor dé innovatieprijs van de Verkiezingen Handhaving en Toezicht 2020! Verder informatie over het online Toezichtfestival op 3 november en de stand van zaken rondom de leertrajecten n.a.v. de verscherpte COVID-19 maatregelen. We vervolgen met een bijdrage van de voorzitter van de inspectieraad Jan van den Bos in het Montesquieu policypaper "Tegen de verrommeling". En tenslotte een bericht over de vernieuwde ISZW zelfinspectietools.

Digitaal toezichtfestival op 3 november. Meld je aan!

Op dinsdagmiddag 3 november komt er een digitale versie van het Toezichtfestival. In een live talkshow met o.a. inspirerende sprekers wordt u meegenomen naar The Next Level van toezicht. Voor meer info en aanmelden:

Digitaal toezichtfestival op 3 november. Meld je aan!

Leertrajecten Academie voorlopig online

I.v.m. de onlangs aangescherpte coronamaatregelen door het kabinet heeft de Academie voor Toezicht besloten om voorlopig alle bijeenkomsten van de leertrajecten waar mogelijk online te geven. Meer informatie:

Leertrajecten Academie voor Toezicht voorlopig online

Bijdrage Jan van den Bos in policy paper Montesquieu Instituut

"Zorg voor een wettelijk fundament voor de onafhankelijke werkwijze van rijksinspecties in de vorm van een nieuw op te stellen Wet op rijksinspecties." Klik hieronder voor de volledige bijdrage van Jan van den Bos (pagina 28 en 29 van de PDF).

Montesquieu Instituut policy paper over ministeriële verantwoordelijkheid

Zelfinspectietools ISZW in nieuw jasje

Onlangs vernieuwde ISZW haar zelfinspectietools. Met de recente modernisering van de zelfinspectietools verwacht de Inspectie SZW dat nog meer ondernemers de tools zullen doorlopen. Lees meer:

Zelfinspectietools ISZW in nieuw jasje